Србија и Балкан

Северна Митровица: Сутра одлука о притвору, српски младићи преживели тортуру у полицији

"Ја сам бранилац Лазара Ковачевића, видео сам га, они су претучени приликом хапшења и не могу о томе ништа више да кажем", рекао је данас поподне за РТ Балкан адвокат Небојша Влајић
Северна Митровица: Сутра одлука о притвору, српски младићи преживели тортуру у полицији© TANJUG/ STR

Четворица српских младића који су прошле ноћи ухапшени у Северној Митровици провешће и наредну ноћ  у полицијском притвору и у среду ће се знати њихова даља судбина.

"Ухапшени младићи су и даље у полицијском задржавању и сутра ће бити одлучено да ли ће бити пуштени на слободу или ће бити изведени пред судију уколико јавни тужилац предложи притвор. Ја сам бранилац Лазара Ковачевића, видео сам га, они су претучени приликом хапшења и не могу о томе ништа више да кажем", рекао је данас поподне за РТ Балкан адвокат из Северне Митровице Небојша Влајић.  

И адвокат Милош Делевић, који је бранилац Растка Недељковића из Звечана који је синоћ такође ухапшен  у Северној Митровици, изјавио је за Kосово онлајн да је његов клијент претучен од стране службеника Kосовске полиције током хапшења и током задржавања у полицијској станици. Делевић је додао да су његовом брањенику повреде констатоване и у болници.

По речима Делевића Недељковић је осумњичен за напад на службено лице.

"Он међутим тврди да се тај напад није десио и да он није имао физичког контакта са полицијским службеницима, како у цивилу, тако и у униформи, међутим, он се жали да је претучен од стране полиције током хапшења и током боравка у полицијској станици. Он је целу ноћ био у полицијској станици Север, тражио је лекарску помоћ, нису му то омогућили, малтретирали су га и психички и физички, тукли га, ударали му шамаре, ударали га у гениталије ногама, тако да је претрпео стварно тортуру. На крају су му услишили молбе да га воде у болницу, одвели су га у болницу и тамо су му констатовали ове повреде", рекао је Делевић за Косово онлајн.

Четворици младића српске националности  ухапшени су у ноћи између понедељка и уторка у Северној Митровици и јутрос им је одређено  полицијско задржавање од 48 сати.

"Ухапшени се налазе у станици у Јужној Митровици, њима је одређено 48 сати притвора и чека се долазак тужиоца који ће од њих узети изјаве и од њега зависи како ће квалификовати случај и даљи процес овог предмета", речено је јутрос из косовске полиције.  

По верзији полиције, "четири одрасле особе вређале, а затим и напале двојицу полицајаца на шеталишту у Северној Митровици".

Касније током дана, родитељи младића рекли су за Косово онлајн да су младићи "мучки приведени", као и да не знају у каквом су стању.

 

 

image