Вулин са секретаром Савета безбедности Белорусије: Заједничка борба против страног фактора

Потпредседник владе Вулин и државни секретар Волфович су се сагласили да је сарадња Србије и Белорусије у области безбедности на високом нивоу и да постоји простор за додатно унапређење

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин састао се са државним секретаром Савета безбедности Републике Белорусије генералом Александром Волфовичем у Санкт Петербургу, где учествује на састанку високих представника за безбедност БРИКС плус.

Вулин је државног секретара Савета безбедности Белорусије упознао са свим проблемима Срба на Косову и Метохији. Истакао је да је ситуација у јужној српској покрајини изузетно напета и да притисци на српско становништво и самовоља приштинских власти могу довести до сукоба.

Потпредседник српске владе је рекао да је Белорусија братска земља и искрени пријатељ Србије и да ју је увек безусловно подржавала, што је показала својим принципијелним ставом о питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије као и доследним поштовањем Резолуције 1244. Изразио је захвалност Белорусији на подршци Србији у Генералној скупштини Уједињених нација и гласању против резолуције о Сребреници, саопштено је из Вулиновог кабинета.

Потпредседник владе Вулин и државни секретар Волфович су се сагласили да је сарадња Србије и Белорусије у области безбедности на високом нивоу и да постоји простор за додатно унапређење. Истакли су да су две земље суочене и успешно се боре против страног фактора који на исти начин покушава да дестабилизује и "обојеним револуцијама" сруши легитимно изабрану власт и у Србији, и у Белорусији.