Србија и Балкан

Цвијановић: БиХ нема званичну политику, спроводе туђе замисли

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић је поручила да су за будућност БиХ одговорна сва три народа
Цвијановић: БиХ нема званичну политику, спроводе туђе замисли© Antonio Ahel/ATAImages

Политика Републике Српске је мир, стабилност, безбедност и поштовање Устава, слова Дејтонског споразума и свих надлежности које РС Уставом има, поручила је српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић. Она је истакла да Устав БиХ јасно каже да постоје два ентитета и три конститутивна народа, која имају потпуно једнака права, а да политика усмерена против Српске и српског народа коју води политичко Сарајево, ништа добро неће донети БиХ.

"Ми овде имамо проблем, један политички обрачун са, ја бих рекла, Србима. Није то само Република Српска, манифестација коју они не подносе. То није уопште тешка реченица. Ја то базирам на искуству, ја препознајем тако нешто. Ако је вама сав састанак посвећен томе да причате против Срба, Републике Српске, председника Србије, председника Републике Српске, институција у Србији и Републици Српској, извините, шта је проблем ту?", рекла је Жељка Цвијановић за РТРС.

БиХ, према њеним речима, нема званичну политику, ни унутрашњу ни спољну. Сматра да је разлика између политика Републике Српске и Федерације БиХ очигледна. Док једни креирају политику, други, сматра, у дела спроводе туђу вољу и замисли.

Цвијановић је поручила да су за будућност БиХ одговорна сва три народа. Политика Републике Српске, додаје Цвијановић јесте пут ка Европској унији.
Српска остаје стабилна и наставља редовно да исплаћује сва буџетска давања, упркос санкцијама и опструкцијама, закључила је Цвијановић.

image