Србија и Балкан

Вулин за РИА Новости: Ситуација на КиМ може да ескалира сваког тренутка

Србија ће се борити за ускрснуће међународног права и права Срба на Косову и Метохији, поручио је Вулин, који тренутно борави у Русији
Вулин за РИА Новости: Ситуација на КиМ може да ескалира сваког тренутка© Tanjug/Kristina Kormilitsyna, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Ескалација ситуације на Косову и Метохији може да се одигра сваког тренутка, изјавио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин за РИА Новости.

"Ситуација у јужној српској покрајини може ескалирати у сваком тренутку. Када се примењује насиље над Србима, немогуће је очекивати да ће сви, а посебно Србија, само стајати по страни и гледати. Наравно да нећемо", истакао је Вулин.

Потпредседник српске владе је истакао да је борба за права Срба на Косову и Метохији део националне стратегије Србије.

"Колеге Србије из БРИКС-а, секретар Савета безбедности Руске Федерације Сергеј Шојгу, министри спољних послова Кине, Бразила, Јужне Африке, Азербејџана, показују снажне симпатије и подршку Србији и дубоко разумеју за шта се наша земља бори", указао је Вулин.

Он је истакао да ће се Србија борити за ускрснуће међународног права.

"Током 1999. године, када је НАТО извршио агресију на Југославију, покушали су да убију Србију, али су уместо тога убили међународно право. Србија је преживела, међународно право није", навео је Вулин и нагласио још једном да је један од најважнијих делова српске националне стратегије борба за права Срба на Косову и Метохији.

image