Србија и Балкан

Коначно: Резултати пописа у Црној Гори до краја септембра?

У Управи за статистику Црне Горе (Монстат) очекују да ће софтвер за проверу података бити функционалан током септембра, што ће одмах омогућити објављивање резултата
Коначно: Резултати пописа у Црној Гори до краја септембра?Getty © Royalty-free

Резултати пописа становништва, домаћинстава и станова, који је спроведен крајем прошле године, а који се тичу етничко-културолошких карактеристика биће објављени до краја септембра, незванично сазнаје подгорички портал "Борба".

Према информацијама портала, у Управи за статистику Црне Горе (Монстат) очекују да ће софтвер за проверу података бити функционалан током септембра, што ће одмах омогућити објављивање резултата.

Директор Монстата Мирослав Пејовић саопштио је јуче да је ревизија завршена и да ће од понедељка бити примењене препоруке које им је дала компанија из Естоније, након завршене контроле софтвера преко којег ће грађани моћи да провере своје податке о етничко-културолошким карактеристикама прикупљеним током процеса пописа становништва.

"Дато је неколико препорука, које ће бити имплементиране до понедељка, а након тога ћемо изаћи са конкретним датумима", навео је Пејовић.

У складу са законом и званичним публикацијама Управе за статистику, рок за објављивање комплетних резултата пописа становништва је крај ове године.

image