Србија и Балкан

Куртијева полиција из Трезора НБС у Лепосавићу у џаковима однела преостале динаре и документацију

Скинута је и табла са натписом Трезор Народне банке Србије
Куртијева полиција из Трезора НБС у Лепосавићу у џаковима однела преостале динаре и документацијуGetty © Nada Bascarevic

Из Трезора Народне банке Србије у Лепосавићу заплењени су преостали динари који су изнети у џаковима, након што су припадници Одељења за привредни криминал уз асистенцију такозване косовске полиције у Лепосавићу извршили претрес просторија у којима је смештен трезор Народне банке Србије.

Како јавља репортер портала "Косово онлајн", осим динара припадници тзв. косовске полиције запленили су и документацију.

Акција полиције завршена је нешто пре 16:30 часова, а у кругу испред ове институције остало је само оклопно возило специјалних јединица тзв. косовске полиције, док испред врата Привременог органа Лепосавић стоји један полицијски џип.

Скинута је и табла са натписом Трезор Народне банке Србије.

Како је наведено за Танјуг из тзв. косовске полиције, претрес се вршио по налогу суда из северног дела Косовске Митровице.

"Све што пронађемо, а од важности је за истрагу, биће заплењено", рекли су из полиције.

Трезор Народне банке Србије смештен је у истом објекту где се донедавно налазио и Привремени орган општине Лепосавић који су припадници такозване косовске полиције затворили 30. августа, а пре неколико дана су одатле однели и рачунарску опрему и документацију.

image