Србија и Балкан

Србин из Бањске приведен на разговор у станицу у Јужној Митровици

Заменик командира тзв. косовске полиције за Регион север Ветон Ељшани рекао је за Танјуг да је приведена особа из Бањске
Србин из Бањске приведен на разговор у станицу у Јужној МитровициGetty © Erkin Keci/Anadolu Agency

Припадници такозване косовске полиције привели су данас и одвели на саслушање у јужни део Косовске Митровице једну особу српске националности у вези са дешавањима у Бањској у септембру прошле године.

Заменик командира тзв. косовске полиције за Регион север Ветон Ељшани рекао је за Танјуг да је приведена особа из Бањске.

Према Ељшанијевим речима, ова особа је важна за полицију јер се доводи у везу са дешавањима у Бањској, али је додао да лице није ухапшено нити осумњичено и да ће по окончању испитивања бити пуштен.

Специјално тужилаштво у Приштини објавило је јуче оптужницу против 45 особа за оружани сукоб у Бањској код Звечана, који се догодио 24. септембра прошле године.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић изјавио је да са становишта правног поретка Републике Србије оптужница тзв. специјалног тужилаштва у Приштини против 45 особа за оружани сукоб у Бањској код Звечана, нема никакав значај.

image