Гашић и Мојсиловић обишли припреме за приказ Војске Србије: "Застава 2024" померена за 20. септембар

На приказу ће бити ангажовано више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова

Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас увежбавању за приказ способности Војске Србије "Застава 2024", који ће бити одржан у петак, 20. септембра на војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, саопштило је Министарство одбране.

Гашић је рекао да је задовољан како теку припреме за предстојећи приказ способности и истакао да је уверен да ће припадници војске дати све од себе да на најбољи начин представе Војску Србије и да ће грађани, који у петак 20. септембра посете војни аеродром у Батајници, имати прилику да уживају у програму.

На приказу ће бити ангажовано више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова.

Из министарства подсећају да је догађај отворен за јавност.

Посетиоци ће бити у прилици да на војном аеродрому у Батајници виде противваздухопловне ракетне системе ФК-3, ХКу-17 и "панцир", модернизоване авионе МиГ-29 СМ и "орао", хеликоптере Ми-35, H-145М и Ми-17, беспосадне ваздухоплове, противоклопне ракетне системе "корнет", борбена оклопна возила "милош", "лазар-3", БОВ ОТ и "хамер", самоходне топ-хаубице у калибру 155 мм "нора", самоходне вишецевне лансере ракета "огањ", савремена оптоелектронска средства и друго наоружање и војну опрему.

Како је раније наведено на сајту Министарства одбране, приказ "Застава 2024" требало је да буде одржан у недељу 15. септембра, али је због великог интересовања грађана и најављених лоших временских прилика за тај дан, приказ способности Војске Србије померен за петак 20. септембар, са почетком у 11 часова.