Србија и Балкан

Дачић се састао са комесаром Министарства спољних послова Кине

Дачић је поновио значај личних односа двојице председника, Александра Вучића и Си Ђинпинга, и истакао важност потписаних докумената о стратешкој сарадњи
Дачић се састао са комесаром Министарства спољних послова Кине© FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић састао се Ћуи Ђианчуном, комесаром Министарства спољних послова НР Кине у Специјалном административном региону Хонг Конг.

Министар Дачић је изразио задовољство што је имао прилику да по први пут посети Хонг Конг и разговара са комесаром Ђианчуном о модалитетима будуће сарадње у областима од заједничког интереса.

Дачић је поновио значај личних односа двојице председника, Александра Вучића и Си Ђинпинга, и истакао важност потписаних докумената о стратешкој сарадњи, на чијим темељима се стварају могућности операционализације и даљег подизања нивоа наших пријатељских односа.

Такође, српски министар је истакао важност међусобне подршке у међународним органима и организацијама и информисао сарадника о тешком положају Срба на Косову и Метохији, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Министар Дачић је још једном захвалио НР Кини на недвосмисленој подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, посебно по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова.

image