Патријарх Порфирије: У Републици Српској и БиХ обновљено око 1.000 светиња

Патријарх српски Порфирије је у манастиру Рмањ поручио да је обнављање светиња светост јер "обнављајући светиње обнављамо себе духовно и на сваки други начин"

Патријарх српски Порфирије истакао је данас у Мартин Броду, у манастиру Рмањ, да је обнављање светиња показатељ наших унутрашњих тежњи.

"Обнављајући светиње обнављамо себе", поручио је патријарх, преноси РТРС.

Патријарх је нагласио да је много светиња обновљено, а само у време мандата председника Републике Српске Милорада Додика у Српској и БиХ око 1.000.

Он је истакао да је данас велики дан и благослов за овај крај и православне Србе, а нарочито за Манастир Рмањ који је обновљен и освештан.

"Тако обнављамо себе духовно и као личности и народ се интегришемо и постајемо јединствени", рекао је патријарх Порфирије.

Он је поручио да је обнављање светиња светост јер "обнављајући светиње обнављамо себе духовно и на сваки други начин".

Патријарх је служио Свету архијерејску литургију у манастиру Рмањ и освештао новообновљени манастирски храм.

Овом свечаном чину присуствовали су и председник Републике Српске Милорад Додик, министар за научно-технолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић, директор Управе за индиректно опорезивање БиХ Зоран Тегелтија, председник СПС-а Горан Селак, остале високе званице и бројни верници.