Министарство просвете: Погрешили смо, "Мегатренду" враћена дозвола за рад

Министарство просвете је саопштоло да је увидом у накнадно достављену документацију уочило процедурални пропуст, те је сходно наведеном донело решење о поништавању коначног решења о одузимању дозволе овој високошколској установи

Министарство просвете је саопштило да је увидом у накнадно достављену документацију уочило процедурални пропуст и да је због тога донело решење о поништавању коначног решења о одузимању дозволе за рад "Мегатренд" Универзитету и Високој школи модерног бизниса.

Министарство просвете је, како се подсећа, 26. августа одузело Дозволу за рад Универзитету "Мегатренд", Београду, у улици Булевар ослобођења 215.

Решење о одузимању дозволе за рад Министарство просвете донело је на основу члана 53. став. 6 и 7 Закона о високом образовању.

Министарство је увидом у накнадно достављену документацију уочило процедурални пропуст, те је сходно наведеном донело решење о поништавању коначног решења Министарства просвете о одузимању дозволе овој високошколској установи. 

Дозвола враћена и Високој школи модерног бизниса

Министарство је саопштило и да је поништило Решење о одузимању Дозволе за рад Високој школи модерног бизниса из Београда, такође због процедуралног пропуста. 

Министарство просвете, је 3. августа, одузело Дозволу за рад Високој школи модерног бизниса, у улици Теразије 27.

Министарство је раније саопштило да дозволе за рад одузима на основу дописа Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању.