Србија и Балкан

Министарка правде: Мере које ће држава спроводити на КиМ неопходне за опстанак Срба

Министарка правде у Влади Србије Маја Поповић је поручила данас да пружа безрезервну подршку председнику Србије Александру Вучићу да заштити српски народ на КиМ
Министарка правде: Мере које ће држава спроводити на КиМ неопходне за опстанак Срба© TANJUG/ MINISTARSTVO PRAVDE/ VLADIMIR VINŠ

Министарка правде у Влади Србије Маја Поповић поручила је да, у тешким и изазовним временима када је опстанак Срба на Косову и Метохији готово немогућ, пружа безрезервну подршку председнику Србије Александру Вучићу да заштити српски народ на КиМ.

Мере које ће држава спроводити су више него неопходне како би Срби осећали сигурност и како би се стало на пут терору који спроводи Аљбин Курти.

"Посебно поздрављам одлуку о успостављању Посебног јавног тужилаштва које ће кривично гонити сва лица која су на територији КиМ кршила основна људска права и слободе загарантоване Уставом Србије и међународним документима", истакла је министарка.

Према њеним речима, неопходно је да постоји институционална заштита на КиМ, а посебно имајући у виду да многа кривична дела извршена против Срба никада нису процесуирана и да су Срби изложени свакодневном терору.

"Нашем народу на КиМ поручујем да верују држави и председнику Вучићу, јер је више пута до сада показао да је заштита Срба на првом месту. Истовремено, политика коју води Србија није усмерена ни против кога, председник Вучић, али и Влада Србије увек су опредељени за мир у региону", закључила је Поповићева.

image