Србија и Балкан

Укратко 14. септембар: Враћа се војни рок у Србију; РТ разоткрива британске обавештајце

Влада Србије усвојила је на данашњој седници закључак којим се усваја пакет правних и економско-социјалних мера у циљу заштите права Срба и виталних државних и националних интереса на Косову и Метохији. Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да су нове оптужбе САД на рачун руске телевизије РТ – објава информационог рата, заснован на русофобији.
Укратко 14. септембар: Враћа се војни рок у Србију; РТ разоткрива британске обавештајце© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
  • Традиционалним бацањем шапки у ваздух, испред Дома Народне скупштине, завршена је промоција најмлађих официра Војске Србије. У завршници свечане промоције најмлађих официра плато испред Дома народне Скупштине прелетели су авиона Војске Србије.
  • РТ је дошао до снимака руске обавештајне службе који разоткривају активности британских дипломата. Такође, РТ је у поседу информација о акцијама Лондона који је још 2014. године започео операцију у више корака за увлачење светске заједнице у глобални сукоб.
image