Србија и Балкан

Укратко 15. септембар: Обележен Дан српског јединства; "Потоп" у Европи; Пуцано на Трампа

Шест странаца ухапшено у Венецуели због наводне завере ЦИА за убиство Мадура. САД одбациле наводе владе Венецуеле
Укратко 15. септембар: Обележен Дан српског јединства; "Потоп" у Европи; Пуцано на Трампа© TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ
  • Председник Руске Федерације Владимир Путин ће током следеће недеље одржати посебан састанак на ком ће главна тема бити развој беспилотних летелица, најављено је током емисије "Москва. Кремљ. Путин", чији је део објавио новинар Павел Зарубин на свом Телеграм каналу.
  • Кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп безбедан је након пуцњаве која се догодила у његовој близини, саопштио је вечерас његов предизборни штаб.
  • Председник Русије Владимир Путин је изузетно опрезан када је у питању реаговање на акције Запада, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Према његовим речима, у Русији има довољно стручњака, који разговарају када је у питању одговор Западу.
  • Украјинци демантовали да желе прекид ватре. Немачки "Билд" је објавио да ће Владимир Зеленски током своје следеће посете САД, представити план који укључује спремност Украјине да замрзне сукоб у неким областима. Међутим, портпарол украјинског министарства спољних послова Георгиј Тихиј демантовао је писање немачког листа наводећи да Украјина не планира да пристане на било какво "замрзавање" сукоба.
  • Патријарх московски и целе Русије Кирил назвао је богохуљењем акцију косовских Албанаца који су спалили хришћанске крстове током фестивала одржаног на рушевинама древног града Улпијана код Приштине.
image