Србија и Балкан

Кина: Поштујемо суверенитет и територијални интегритет Србије

Једнострани потези не помажу у решавању косовског питања и само ће пореметити регионалну безбедност и стабилност, поручују из кинеског МСП-а
Кина: Поштујемо суверенитет и територијални интегритет Србијеwww.globallookpress.com © Carsten Reisinger

Кина поштује суверенитет и територијални интегритет Србије и верује да треба поштовати безбедност и законита права и интересе етничких Срба на територији Косова и Метохије, изјавио је поводом ситуације на КиМ портпарол Министарства спољних послова Кине, преноси ЦГТН.

Он је рекао да једнострани потези не помажу у решавању овог питања и да ће само пореметити регионалну безбедност и стабилност.

"Релевантне стране треба да наставе практичан и конструктиван дијалог и активно траже трајно решење косовског питања", рекао је портпарол Министарства спољних послова Кине.

Навео је да је полиција привремених институција у Приштини насилно упала и заузела институције етничких Срба на северу Космета, као и да је косовска полиција ухапсила четворицу Срба, те конфисковала српску валуту у Народној банци Србије која се налази на северу покрајине, што је изазвало напетост у регион.

image