Још једна жртва хрватске "слободе говора": Сергеј Трифуновић ухапшен због објаве на друштвеној мрежи

Полиција наводи да је у објави на друштвеној мрежи, Трифуновић "објавио текст непримереног садржаја којим је уједно на груб начин омаловажавао полицију и полицијске службенике"

Глумац Сергеј Трифуновић приведен је на граничном прелазу Бајаково око поноћи, а за Н1 Загреб из полиције је речено да је ухапшен због вређања и омаловажавања полицијских службеника Хрватске у објави на друштвеној мрежи 10. септембра прошле године.

На упит Н1 Загреб зашто је приведен Сергеј Труфуновић, из ПУ сплитско-далматинске наводе да су у саопштењу од 10. септембра 2023. године обавестили јавност да ће у вези са објавом на друштвеној мрежи од тог дана у којој "мушкарац омаловажава и вређа полицијске службенике" спровести истрагу.

Додају и да је утврђено постојање основане сумње да је "мушкарац остварио обележја прекршаја из чл. 5 и 17 (хрватског) Закона о прекршајима против јавног реда и мира ради чега је данас доведен у службене просторије".

Полиција наводи да је у објави на друштвеној мрежи, Трифуновић "објавио текст непримереног садржаја којим је уједно на груб начин омаловажавао полицију и полицијске службенике", наводећи да су сплитски полицајци изнудили више од хиљаду евра.

"Надам се да ћете од тих пара сашити себи лепе, црне униформе по узору на Францетићеве и да ће ваше мајке на које се овом приликом по…. по члановима 5, 17 и 36 бити коначно задовољне својом примитивном копилади", настављајући "Сад, влашки брабоњци, слободно распишите још једну потерницу".

Након спроведеног поступка против њега ће бити надлежном општинском прекршајном суду поднесен оптужни предлог, навела је хрватска полиција.

Трифуновићева супруга моли МУП Србије за помоћ

Исидора Трифуновић, супруга Сергеја Трифуновића, огласила се на Инстаграму након што је глумац током ноћи ухапшен на граници с Хрватском.

"Синоћ око поноћи мој супруг је приведен на граничном прелазу Бајаково, након престанка важења забране уласка на територију ЕУ, без икаквог образложења уз велике непријатности којима сам присуствовала укључујући физичко насртање службеника граничне полиције", написала је Исидора, додајући:

"Одвели су га у непознатом правцу. Већ дуже од девет сати немам никакву информацију о томе где се налази или који је разлог привођења."

Она моли МУП Србије да помогне у заштити права њеног супруга, држављанина Републике Србије.