Сергеј Трифуновић се изјаснио о кривици: Прети му 30 дана затвора

После скоро два сата задржавања, познати глумац је напустио Прекршајни суд у Сплиту, а како преноси "Слободна Далмација", одузет му је пасош

Глумац Сергеј Трифуновић напустио је Прекршајни суд у Сплит након што је, око поноћи, поновно ухапшен на граничном прелазу Србије и Хрватске. Како преноси "Слободна Далмација", Трифуновићу је одузет пасош што је, како наводе, "мера опреза", будући да му је ново саслушање заказано за сутра у 12.30 часова.

Иначе, популарном глумцу је прошле године забрањен улазак у Хрватску, а ноћас је поново ухапшен на граничном прелазу Бајаково.

Са њим је у тренутку хапшења била супруга Исидора са којом се упутио ка Ријеци.

"Он је приведен уз велике непријатности којима сам присуствовала. Укључујући и физичке нападе граничне полиције", рекла је његова супруга за "Блиц".

Она је претходно затражила помоћ од МУП-а Србије наводећи да девет сати није знала где се налази њен супруг, који је, како је навела, одведен у непознатом правцу. 

Исидора Трфуновић је додала и да је Сергеју истекла забрана уласка у Хрватску.  

За медије се огласио и глумчев отац Томислав Трифуновић у рекао да он није ушао у Хрватску, односно да је био "на ничијој земљи".

"Сергеј није ушао у Хрватску. Дошао је на границу како би се распитао да ли би имао проблеме ако би ушао у Хрватску. Он је био на 'ничијој' земљи и хрватски службеници су га одвукли, односно киднаповали", рекао је за портал Н1 Томислав Трифуновић.

Полиција је оптужницом тражила новчану казну од 1.000 евра за прекршај из члана 5. и 30 дана затвора за прекршај из члана 17. Закона о прекршајима против јавног реда и мира, преносе даље хрватски медији.

Трифуновић је на суду рекао да се не осећа кривим за оно за шта се терети, односно за прекршај против јавног реда и мира.

На савет адвоката глумац је напустио суд не дајући изјаве за медије.

Подсетимо, Трифуновић је приведен због вређања хрватске полиције и изјава које је дао прошле године. Он је у септембру 2023. у Хрватској доживео сличну ситуацију када су га грађани пријавили јер је на сплитском Каштелету шетао свог пса. Након што су пристигли припадници полиције, Сергеј је, како су пренели медији, "почео да их вређа и омаловажава" а полиција га је привела.

Полиција наводи да је у објави на друштвеној мрежи, Трифуновић "објавио текст непримереног садржаја којим је уједно на груб начин омаловажавао полицију и полицијске службенике", наводећи да су сплитски полицајци изнудили више од хиљаду евра.

"Хвала хрватским полицајцима на граничном прелазу Бајаково, на љубазности и заиста предивном опхођењу. Њиховим сплитским колегама, на три хапшења у 30 сати, психофизичком малтретирању, те изнуди од преко хиљаду и по евра. Надам се да ћете од тих пара сашити себи нове, лепе, црне униформе по узору на Францетићеве и да ће ваше мајке, на које се овом приликом посе*ем по члановима 5, 17 и 36, бити коначно задовољне својом примитивном копилади. Знам да вам је жао што нисте стигли да ми отворите Лору у по ноћи, и покажете струјомер. Сад, влашки брабоњци, слободно распишите још једну потерницу. Ако Пленковић и Вучић потпишу уговор о екстрадицији, наручите моје ду*е поштом. Дотад, видимо се у Грчкој. Ако не, онда у Блајбургу. Бићемо на идентичним странама као ономад", написао је Трифуновић на свом Инстаграм профилу.