Бисљими: Писмо Ане Брнабић о Охридском споразуму није повучено

Писмо још није повучено. Нема ни захтева за повлачење, али се ради у том правцу, изјавио је главни преговарач Приштине у техничком дијалогу Бесник Бисљими

Заменик премијера тзв. Косова Бесник Бисљими изјавио је да писмо бивше премијерке Србије Ане Брнабић са резервама у односу на одређене чланове Охридског споразума који се тичу дефакто признања независности Косова није повучено.

Бисљими је рекао да је то потврдио и изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак на данашњем састанку у Бриселу.

"За мене је та изјава била веома чудна јер није поменута на састанку. Писма се не повлаче тајно, за то постоји процедура. Данас смо од господина Лајчака сазнали да писмо није повучено. Оно што је хтео да каже у Приштини је да ради са Србијом на повлачењу. Али писмо још није повучено. Нема ни захтева за повлачење, али се ради у том правцу", изјавио је Бисљими медијима након састанка. 

Лајчак је, након састанка са Бисљимијем у Приштини 6. септембра, рекао да је писмо Ане Брнабић повучено

"Писмо је повучено. Било је појединих изјава које нису биле од помоћи, али споразум је у потпуности валидан и у целости, и више од тога... И као такав споразум је део косовског и српског европског пута, тако да има двоструку важност", рекао је Лајчак том приликом.

Србија је после Охридског споразума послала писмо Европској унији у којем је изразила резервисаност на делове који се односе на дефакто признање Косова.