Сто година Београдске надбискупије, Вучић: Овакви јубилеји су прилика за јачање заједништва

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је, уз поштовање и захвалност на доприносу изградњи дијалога и сарадње међу верским заједницама значај оваквих јубилеја прилика за јачање заједништва и солидарности међу свим грађанима Србије

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је вечерас литургијској прослави поводом 100 година од оснивања Београдске надбискупијe. Вучић је поручио да је та надбискупија током свог постојања играла кључну улогу у очувању културног и духовног идентитета католика у нашој земљи.

"Поводом великог јубилеја и обележавања 100 година од оснивања Београдске надбискупије упућујем најискреније честитке свим припадницима католичке заједнице у Србији, Београдској надбискупији и њеним верницима. Овај значајни јубилеј симболизује век постојања и духовне бриге надбискупије за вернике, као и њен допринос међуконфесионалном и културном богатству наше земље. Надбискупија је током свог постојања играла кључну улогу у очувању културног и духовног идентитета католика у нашој земљи", написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Уз поштовање и захвалност на доприносу изградњи дијалога и сарадње међу верским заједницама, додаје Вучић, значај оваквих јубилеја прилика је за јачање заједништва и солидарности међу свим грађанима Србије.

"Желим вам још много успешних година и наставак рада у служби заједнице и вере", поручио је председник.