Вучић са кардиналом Паролином: Високо ценимо принципијелну позицију Свете Столице по питању КиМ

Председник Србије је навео да је Србија опредељена да са Светом Столицом настави да негује и унапређује конструктивне односе, "будући да делимо погледе на многа међународна питања, пре свега заштите хришћана и хришћанског наслеђа, као и унапређење људских права хришћана"

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са државним секретаром Свете Столице кардиналом Пјетром Паролином.

"Одличан састанак са кардиналом Паролином, са којим сам разговарао о одржавање редовног политичког дијалога на свим нивоима, као и сарадњи Србије са Римокатоличком црквом која је добра, уз обострано уважавање и настојање да се и даље унапреди", објавио је председник Вучић на Инстаграму.

Вучић је навео да је Србија опредељена да са Светом Столицом настави да негује и унапређује конструктивне односе, "будући да делимо погледе на многа међународна питања, пре свега заштите хришћана и хришћанског наслеђа, као и унапређење људских права хришћана".

"С тим у вези, нагласио сам да је за Србију од суштинског значаја питање заштите, поштовања и унапређење права српског и осталог неалбанског становништва на Косову и Метохији, као и заштита и обнова српског верског и културног наслеђа, православних гробаља, као и угрожених споменика културе, посебно православних цркава и манастира под заштитом  Унеско", додао је он.

Вучић је поручио да Србија висок цени принципијелну позицију Свете Столице по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова и разумевања за позицију Србије, која је утемељена на поштовању међународног права.