Сергеј Трифуновић осуђен на два месеца условно у Хрватској

Сергеј Трифуновић је пре два дана ухапшен на граничном прелазу Бајаково. Он је приведен због вређања хрватске полиције и изјава које је дао прошле године

Српски глумац Сергеј Трифуновић у Хрватској је осуђен на шездесет дана затвора, који се неће извршити ако у току једне године не почини исто дело, јавила је "Слободна Далмација".

Како је ухапшен и спроведен за Сплит, тако му се рачуна 59 дана затвора условно, додаје тај лист.

Он ће морати и да плати судске трошкове у износу од 150 евра и одрекао се права на жалбу. Пресуда је правоснажна, наводи "Слободна Далмација".

Пасош му је враћен, а том хрватском листу је рекао да ће "ионако постати грађанин Републике Хрватске, јер му је супруга Исидора Ријечанка".

Сергеј Трифуновић је пре два дана ухапшен на граничном прелазу Бајаково. Са њим је у тренутку хапшења била супруга Исидора са којом се упутио ка Ријеци. Он је приведен због вређања хрватске полиције и изјава које је дао прошле године.

Трифуновић је у септембру 2023. у Хрватској доживео сличну ситуацију када су га грађани пријавили јер је на сплитском Каштелету шетао свог пса. Након што су пристигли припадници полиције, Сергеј је, како су пренели медији, "почео да их вређа и омаловажава" а полиција га је привела.