Србија и Балкан

Вучић честитао 75 година од оснивања НР Кине: Наша сарадња и пријатељство настављају да јачају

Председник Србије је поручио да Србија и Кина "настављају да јачају, отварајући нове хоризонте за заједнички напредак"
Вучић честитао 75 година од оснивања НР Кине: Наша сарадња и пријатељство настављају да јачају© Инстаграм/Принтскрин

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је прослави поводом обележавања 75 година од оснивања Народне Републике Кине.

"Честитам кинеском народу 75 година од оснивања Народне Републике Кине и на постигнућима која су обликовала моћну и утицајну државу каква је данас. Наша сарадња и пријатељство настављају да јачају, отварајући нове хоризонте за заједнички напредак", објавио је Вучић на Инстаграму.

Вучић је присуствовао синоћ свечаности коју је кинески амбасадор Ли Минг организовао вечерас у Београду, поводом 75 година од оснивања Народне Републике Кине и постављања темеља моћне државе каква је Кина данас.

Кинески амбасадор је изјавио да се Кина противи било каквом мешању спољних сила у унутрашње ствари Србије и да је спремна да, заједно са Србијом, очува међународну правичност и правду.

"Кина високо цени придржавање принципа једне Кине од српске стране, такође чврсто подржавамо суверенитет, независност, територијални интегритет и независно изабрани развојни пут Србије, противимо се било каквим спољним силама које се мешају у унутрашње ствари Србије и спремни смо да заједно са Србијом очувамо међународну правичност и правду", рекао је амбасадор на свечаности.

image