Вучић честитао 75 година од оснивања НР Кине: Наша сарадња и пријатељство настављају да јачају

Председник Србије је поручио да Србија и Кина "настављају да јачају, отварајући нове хоризонте за заједнички напредак"

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је прослави поводом обележавања 75 година од оснивања Народне Републике Кине.

"Честитам кинеском народу 75 година од оснивања Народне Републике Кине и на постигнућима која су обликовала моћну и утицајну државу каква је данас. Наша сарадња и пријатељство настављају да јачају, отварајући нове хоризонте за заједнички напредак", објавио је Вучић на Инстаграму.

Вучић је присуствовао синоћ свечаности коју је кинески амбасадор Ли Минг организовао вечерас у Београду, поводом 75 година од оснивања Народне Републике Кине и постављања темеља моћне државе каква је Кина данас.

Кинески амбасадор је изјавио да се Кина противи било каквом мешању спољних сила у унутрашње ствари Србије и да је спремна да, заједно са Србијом, очува међународну правичност и правду.

"Кина високо цени придржавање принципа једне Кине од српске стране, такође чврсто подржавамо суверенитет, независност, територијални интегритет и независно изабрани развојни пут Србије, противимо се било каквим спољним силама које се мешају у унутрашње ствари Србије и спремни смо да заједно са Србијом очувамо међународну правичност и правду", рекао је амбасадор на свечаности.