Истрага о поступању приштинске полиције: Претучене српске младиће испитује "инспекторат"

У питању је истрага на поступање полиције у ноћи хапшења четворице младића између 9. и 10. септембра, када су, према наводима њих и родитеља, претучени од стране косовске полиције

Младићи српске националности који су прошле недеље ухапшени у Северној Митровици, тренутно се налазе у станици тзв. косовске полиције Север, где их испитује тзв. косовски полицијски инспекторат, сазнаје КоССев.

У питању је истрага о поступању полиције у ноћи хапшења четворице младића између 9. и 10. септембра, када су их, како тврде, полицајци брутално претукли. 

Младиће је у станицу довезла служба реда и закона, с обзиром на то да се они од 11. септембра налазе у кућном притвору. Они су, ухапшени због наводног вређања и напада на двоје полицајаца исте ноћи на митровачком шеталишту.

Да је било физичког контакта од стране полиције, као и психичког насиља, потврдио је и адвокат једног од њих, односно заменик приштинског омбудсмана, Срђан Сентић.

На мрежама су се појавили и снимци хапшења у улици неколико стотина метара удаљеној од шеталишта, а поједини грађани тврде да су младићи пре и током хапшења тучени.

Ветон Ељшани, заменик командира косовске полиције за регион Север, није званично ни потврдио ни демантовао истинитост ових навода.

За више информација, односно у којој је фази истрага, портал се обратио косовском полицијском инспекторату.

Четворица младића ухапшена су, како су у полицији казали, због наводног вређања и напада на двоје полицајаца исте ноћи на митровачком шеталишту.

Хапшење и споменути наводи о употреби насиља, били су повод за готово целодневни протест више стотина људи испред полицијске станице у северном делу Митровице 11. септембра. Они су захтевали да се младићи пусте, а полицајци адекватно казне.

Младићима је тог дана, након истека полицијског задржавања, одређена једномесечна мера кућног притвора и на терет им је стављено дело "напад на службено лице".