Србија и Балкан

Смењен директор Клиничког центра Србије, изабрана Јелена Друловић

Новоизабрана директорка, др Друловић запослена је као неуролог Клинике за неурологију УКЦС
Смењен директор Клиничког центра Србије, изабрана Јелена Друловић© Milos Tesic/ATAImages

Дугогодишњи директор Универзитетског клиничког центра Србије УКЦС др Милика Ашанин смењен је са те функције, а на његово место изабрана је др Јелена Друловић, потврђено је за Танјуг у Влади Србије.

Новоизабрана директорка, др Друловић запослена је као неуролог Клинике за неурологију УКЦС.

Ашанин је априла 2014. године именован је за директора Ургентног центра УКЦ Србије, а августа 2015. године за в.д. директора Универзитетског клиничког центра Србије.

Проф. Ашанин рођен је новембра 1959. године у Никшићу. Медицински факултет у Београду завршио је 1985. године. Специјализацију из интерне медицине на Медицинском факултету у Београду завршио је 1995. године, а субспецијализацију из кардиологије 2012. године.

Магистрирао је из области кардиологије на Медицинском факултету у Београду 2000. године, а докторирао 2009. године са темом: "Рана и удаљена прогноза у болесника са новонасталом атријалном фибрилацијом у акутном инфаркту миокрада".

Од 1989. године ради у УКЦ Србије. Од октобра 1990. године ради у Служби ургентне кардиологије Клинике за кардиологију у Ургентном центру. У периоду од 2010. године до 2014. године био је помоћник директора Клинике за кардиологију. Од 2012. године је начелник Службе ургентне кардиологије Клинике за кардиологију, а након тога био је директор Ургентног центра и потом в.д. директора УКЦ Србије.

image