Смењен директор Клиничког центра Србије, изабрана Јелена Друловић

Новоизабрана директорка, др Друловић запослена је као неуролог Клинике за неурологију УКЦС

Дугогодишњи директор Универзитетског клиничког центра Србије УКЦС др Милика Ашанин смењен је са те функције, а на његово место изабрана је др Јелена Друловић, потврђено је за Танјуг у Влади Србије.

Новоизабрана директорка, др Друловић запослена је као неуролог Клинике за неурологију УКЦС.

Ашанин је априла 2014. године именован је за директора Ургентног центра УКЦ Србије, а августа 2015. године за в.д. директора Универзитетског клиничког центра Србије.

Проф. Ашанин рођен је новембра 1959. године у Никшићу. Медицински факултет у Београду завршио је 1985. године. Специјализацију из интерне медицине на Медицинском факултету у Београду завршио је 1995. године, а субспецијализацију из кардиологије 2012. године.

Магистрирао је из области кардиологије на Медицинском факултету у Београду 2000. године, а докторирао 2009. године са темом: "Рана и удаљена прогноза у болесника са новонасталом атријалном фибрилацијом у акутном инфаркту миокрада".

Од 1989. године ради у УКЦ Србије. Од октобра 1990. године ради у Служби ургентне кардиологије Клинике за кардиологију у Ургентном центру. У периоду од 2010. године до 2014. године био је помоћник директора Клинике за кардиологију. Од 2012. године је начелник Службе ургентне кардиологије Клинике за кардиологију, а након тога био је директор Ургентног центра и потом в.д. директора УКЦ Србије.