Србија и Балкан

Голић и Вулић са Косачовом: Српска трпи огромне притиске, Русија за доследно поштовање Дејтона

Заједнички је констатовано да би се сарадња Републике Српске и Русије требала наставити у области културе, образовања и медицине, те других области живота
Голић и Вулић са Косачовом: Српска трпи огромне притиске, Русија за доследно поштовање Дејтона© Уступљена фотографија

Председавајућа Веће народа Републике Српске Сребренка Голић и посланик у Парламентарној скупштини БиХ Сања Вулић разговарале су са високом делегацијом Савета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације коју је предводио Константин Косачов, заменик Председника Савета Федерације.

Голић се захвалила Руској Федерацији на подршци у покушајима да се доследно проводи Дејтонски мировни споразум.

Заједнички је констатовано да би се сарадња Републике Српске и Русије требала наставити у области културе, образовања и медицине, те других области живота.

Руска делегација је упозната о економској и политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, те са чињеницом да велики број званичника и привредних субјеката трпи америчке санкције.

"Многима су одузета елементарна људска права", нагласила је Голићева.

Вулић је упознала је делегацију о чињеници да се на нивоу БиХ свакодневно "распакује" Дејтонски мировни споразум, те да се на све начине желе умањити права Републике Српске, а кроз заједничке институције БиХ.

Косачев је поновио да Руска Федерација уважава поштовање Дејтонског споразума, који дефинише једнака права свих конститутивних народа.

image