Србија и Балкан

Вучић са америчким генералом: Затражио сам јачу подршку САД у заштити нашег народа на КиМ

Председник Србије је нагласио да је наша земља опредељена да јача укупне билатералне односе са САД, посебно на економском и привредном плану, са циљем успостављања стратешког партнерства у областима од обостраног интереса
Вучић са америчким генералом: Затражио сам јачу подршку САД у заштити нашег народа на КиМ© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић примио је данас команданта Националне гарде Охаја генерал-мајора Џона Хариса коме је пренео забринутост због све теже безбедносне ситуације на Косову и Метохији и затражио јачу подршку САД у заштити српског народа.

"Конструктиван разговор са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Харисом о безбедносној ситуацији у региону, односима Србије и САД, као и о могућностима за даље унапређење наше билатералне војне, али и сарадње у другим областима. Генерал-мајору Харису пренео сам забринутост због све теже безбедносне ситуације Срба на Косову и Метохији, затраживши јачу подршку САД у заштити нашег народа и обезбеђивању њихових права", написао је Вучић на Инстаграму.

Нагласио је да је наша земља опредељена да јача укупне билатералне односе са САД, посебно на економском и привредном плану, са циљем успостављања стратешког партнерства у областима од обостраног интереса.

"Са задовољством смо констатовали међусобну искрену посвећеност наставку успешне сарадње Србије и Националне гарде Охаја и изнели предлоге о могућностима за њено унапређење", додао је Вучић.

Састанку су присуствовали амбасадор САД у Србији Кристофер Хил, и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, као и министар одбране Братислав Гашић.

image