Претучени Србин: Тројица Албанаца су ме тукла дрвеним палицама, отели ми сву уштеђевину

Узели су ми све што сам имао, 2.200 евра и 50 евра у џепу, које сам тешко зарадио, рекао је Дејан Радић

Дејан Радић, који је претучен и опљачкан око поноћи у својој кући у Старом Грацку, изјавио је за "Косово онлајн" да су га напала тројица Албанаца наоружана дрвеним палицама и да су му отели сву уштеђевину.

"Синоћ око 10 до 12 чуо сам нешто поред куће, а онда и куче које је лајало. Помислио сам можда су пси, нисам знао шта је и како је. Није прошло пет, десет минута, куче је све више лајало. Они су га гађали јабукама из мог воћњака. Узео сам велику батерију и изашао три, четири метара од куће", прича Радић.

Како каже, лампу је усмерио ка путу, мислећи да одатле нешто долази, али када се окренуо ка кући видео је тројицу нападача.

"Кад сам окренуо лампу горе, према кући, иза куће сам видео тројицу како стоје са дрвеним палицама у рукама. Одједном су кренули на мене, бацили ме доле и ударали, после су ме увукли у кућу и везали ме каблом. Узели су ми све што сам имао, 2.200 евра и 50 евра у џепу, које сам тешко зарадио. Кад сам им рекао где је новац, узели су и побегли, оставили ме оваквог", каже он и додаје да су у питању били Албанци.

Објашњава да му је први у помоћ ускочио комшија Зоран Ћирковић, звао је полицију, који су извршили увиђај и позвали Хитну помоћ.

Комшиница: Тукли су га и на албанском тражили новац

Комшиница Дејана Радића из Старог Грацког Милијана Марковић изјавила је да је Дејан око поноћи дошао у њихову породичну кућу и затражио помоћ.

"Чула сам да неко зове, видела сам Дејана, рекао ми је да су га тукла тројица Албанаца који су му везали ноге и руке и прекрили га ћебетом. Каже да није могао да види о коме се ради, тукли су га, и на албанском од њега тражили новац" , каже Милијана Марковић.

Према њеним речима, Радић је био натечен од батина.

Она истиче да се мештани осећају несигурно, да не могу да рачунају на заштиту тзв. косовске полиције и страхују да се овако нешто може поновити.

"Није свеједно. Страх нас је", истакла је Марковић.

Директор КБЦ Приштина-Грачаница Братислав Лазић изјавио је да је стање Дејана Радића тренутно стабилно и да је он упућен у КБЦ Косовска Митровица на даљу дијагностику.

Канцеларија за КиМ је саопштила да је брутални напад на Радића последица антисрпске политике и институционалног насиља које спроводе Приштина и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти према Србима и бројних примера полицијске бруталности, којима се шаље порука да су Срби на Косову и Метохији пожељне и легитимне мете Албанаца и да за њихова страдања нико неће одговарати.