Гашић поручио војницима на приказу "Застава 2024": Ви сте понос отаџбине

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић такође је истакла да чињеница да Србија чврсто стоји уз Републику Српску, чини да се њени грађани осећају боље, безбедније и сигурније

Министар одбране Братислав Гашић упутио је данас честитку припадницима Министарства одбране и Војске Србије на изванредној организацији приказа способности "Застава 2024" који је одржан на војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници и поручио да су војници понос отаџбине.

"Сви припадници наше војске који су учествовали у припреми и реализацији овог великог и значајног догађаја заслужују огромно признање и искрене честитке. Чланови државног и војног руководства на челу са председником Републике Александром Вучићем као и грађани који су данас посетили аеродром у Батајници или су пратили телевизијски пренос из својих домова, деле осећај среће и поноса што наша Србија има овако снажну, савремену и способну војску", рекао је министар.

Гашић је припадницима војске поручио да држава дубоко цени њихове напоре и одрицања, саопштило је Министарство одбране.

"Више од 6.000 вас данас је показало лепоту и моћ наше војске. Ви који сте данас Србији и свету показали колико сте способни и снажни, свакога дана радите на томе да бедем наше одбране буде виши и чвршћи. Чините то, најчешће, далеко од очију јавности која би вам указала признање", навео је Гашић.

Он је нагласио да је Србија свесна труда и залагања које пружају припадници војске и додао да ће учинити све да још снажније настави са модернизацијом борбене технике и побољшањем услова живота и рада војника.

"Ви сте данас, као и сваки пут до сада, оправдали поверење и улагање. Ви сте понос отаџбине", закључио је Гашић.

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић такође је поручила да грађанима Републике Српске улива поверење то што Србија и њен председник Александар Вучић са свим институцијама чврсто стоје из Српску.

"Поносни смо на сва достигнућа Србије. Поносни смо зато што је Србија држава у којој постоји политичка стабилност, у којој постоји јасна стратегија економског развоја, држава која се видно развија", рекла је Цвијановић.

Истакла је да Србија улаже много ресурса и показује своју одбрамбену способност, што такође улива поверење свим грађанима у Републици Српској.

"Оно што нам улива поверење јесте и чињеница да Србија чврсто, од председника Вучића и са другим институцијама, чврсто стоји уз Републику Српску, тако да се ми осећамо боље и безбедније и сигурније", навела је Цвијановић.

Према њеним речима, Српска се ослања на Србију на различите начине, зато се радује и њеним економским успесима.

"Желимо да делимо одређене успехе. Захвална сам зато што наше институтције функционишу на начин да добро сарађују, да координишу одређене активности, да наши грађани не виде разлику, ни препреке у било чему, зашто што су институције ту да те разлике отклоне", истакла је Цвијановић.

На војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници код Београда одржан је приказ способности Војске Србије поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, у присуству званичника Србије и Републике Српске.

Приказу су из Републике Српске, осим Цвијановић присуствовали председник Републике Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, председник парламента Српске Ненад Стевандић, министри у Влади Српске, као и министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић.