Хрватско гостопримство за Србе: На перону за Београд усташки симболи и порука "Убиj Србина"

Уз нацистички кукасти крст и неколико усташких стилизованих слова "У" с крилцима, на перону са којег аутобуси полазе из Загреба за Београд нацртан је и графит "усташе"

На перону са којег аутобуси полазе из Загреба за Београд нацртани су кукасти крстови и усташки симболи уз натпис "усташе" и "Уби Србина", пише портал недељника "Новости", Српског народног вијећа.

Судећи по патини, наводе, графити су ту већ дуже време. Ипак, очигледно ником од оних који би могли бити надлежни за њихово уклањање нису засметали. Уз нацистички кукасти крст и неколико усташких стилизованих слова "У" с крилцима, ту је и графит "усташе".

Као аутори су потписани "1950" и "Варош", уз прецртан знак загребачког Динама, из чега, пише портал, није тешко протумачити да се ради о припадницима сплитске навијачке групе која је основана 1950. године, а Варош је кварт у центру тог града.

"Новости" примећују да аутору или ауторима све то није било довољно, па је "цртеж" "обогаћен" и већ уобичајеним натписом кад су овакве екстремистичке поруке у питању "Убиј Србина", ваљда да, како кажу, путници за Београд знају одакле одлазе.