Србија и Балкан

Сутра и календарски стиже јесен: Време сунчано уз свежије јутро

На дан почетка јесени Сунце у Београду излази у 06.25 сати, а залази у 18.34, што значи да ће обданица трајати 12 сати и девет минута, а ноћ 11 сати и 51 минут
Сутра и календарски стиже јесен: Време сунчано уз свежије јутроGetty © Nicolas Economou/NurPhoto

Јесен календарски стиже сутра, а време ће бити сунчано и мало топлије. Само хладно јутро биће подсетник да улазимо у свежији период године.

Тремпература ће ујутру понегде бити свега 4 степена. Током дана топло, од 22 степена до 27 степени. У Београду ће и другог дана викенда сијати сунце. Највиша температура у главном граду око 25 степени. Топло ће бити и почетком наредне седмице.

По котлинама, долинама река и висоравнима западне, југозападне и јужне Србије местимично магла. Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни. 

Јесен почиње сутра у 14 часова и 43 минута, у том тренутку ће Сунце бити у равни Земљиног екватора, односно прелази са северне на јужну небеску полулопту, саопштило је Астрономско друштво "Руђер Бошковић" из Београда.

У исто време за становнике јужне Земљине полулопте почиње пролеће.

На дан почетка јесени Сунце у Београду излази у 06.25 сати, а залази у 18.34, што значи да ће обданица трајати 12 сати и девет минута, а ноћ 11 сати и 51 минут.

На дан јесење равнодневице обданица и ноћ нису једнаке дужине, јер се Сунце привидно уздиже Сунце изнад хоризонта због земљине атмосфере, иако се оно геометријски гледано налази испод њега", наводи се у саопштењу.

Обданица и ноћ ће бити исте дужине 25. септембра.

image