Нешић: Можда треба размотрити формирање нове обавештајне агенције у БиХ

Министарство безбедности у Савету министара учинити све што је у његовој моћи како би проверило наводе да је ОБА припремала атентат на председнике Републике Српске и Србије, поручио је ресорни министар Ненад Нешић

Министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић изјавио је, поводом информација да је Обавештајно-безбедносна агенција БиХ припремала атентат на председнике Републике Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића, да се поставља питање да ли таква агенција треба да постоји или је потребно формирати нову без старог кадра и оних који су спремни да служе само једном народу.

Нешић је истакао да би можда требало направити агенцију која ће радити у интересу сва три конститутивна народа и два ентитета и на крају и заједничких органа БиХ.

"Поставља се питање да ли таква агенција и у таквом облику треба да постоји, или је потребно расформирати је и можда креирати нову, без кадра и оних који су спремни да служе једном народу", рекао је Нешић за Срну.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је опште познато да је Обавештајно-безбедносна агенција планирала атентат на њега и председника Србије Александра Вучића, те да је то један од разлога зашто је бивши директор ОБА Осман Мехмедагић Осмица у затвору.

Министарство безбедности у Савету министара учинити све што је у његовој моћи како би проверило наводе да је ОБА припремала атентат на председнике Републике Српске и Србије, поручио је ресорни министар Ненад Нешић.