Додик: И у Сарајеву су схватили да је Шмит лажни високи представник

Како је могло да се одбије његово појављивање у случају који је он сам креирао, и наметнуо закон на који није имао право, упитао је председник Српске

И у Сарајеву схватили да је Кристијан Шмит лажни високи представник, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик, и упитао како је суд БиХ могао да одбије Шмитово појављивање у случају против њега.

"Једино из тога свега је добро што су ови доле у Сарајеву, колико видим, схватили да се ради о лажи",рекао је Додик.

Додик је истакао да се поставља питања како се Шмит може појавити у Европском суду за људска права у Стразбуру у случају "Ковачевић", а не може у Суду БиХ у случају који се води против њега.

"Како је могло да се одбије његово појављивање у случају који је он сам креирао, наметнуо закон на који није имао право да би се тужио Милорад Додик зато што не поштује Шмита? А кад га зовнеш да посведочи, он онда побегне и остави мене у сарајевској чаршији да оргија о томе јесам ли крив или нисам. То све више зависи од мене, него од њих", поручио је Додик.

Подсетимо да је Суд БиХ одбио предлог одбране председника Републике Српске Милорада Додика да се у кривичном поступку Кристијан Шмит саслуша као сведок, образлажући то дипломатским имунитетом који Шмит има.