Србија и Балкан

Притвор за жену која је газила српску заставу

За кривично дело Повреда угледа Србије, предвиђена је затворска казна у трајању од три месеца
Притвор за жену која је газила српску заставу© Silas Stein/picture alliance via Getty Images

Више јавно тужилаштво у Новом Саду затражило je притвор за М.М, која се сумњичи да је пре три дана у Партизанској улици у том граду скинула заставу Србије са објекта фирме "Техно-ферум" бацила је на тротоар, газила по њој, а потом је запалила.

Тужилаштво наводи да је за догађај, који је правно квалификован као кривично дело Повреда угледа Србије, предвиђена затворска казна у трајању до три месеца.

Додаје се да је осумњичена М.М. ухапшена, као и да јој је одређено задржавање до 48 часова, у ком року је приведена и саслушана у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, које је предложило одређивање притвора, због опасности од бекства, опасности да ће ометати поступак утицањем на сведока и опасности да ће поновити кривично дело.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је у суботу да је новосадска полиција ухапсила 42-годишњу Новосађанку која је скинула, газила и запалила заставу Србије.

"Новосадска полиција ухапсила је М.М. (42) из Новог Сада, која је скинула, газила и запалила заставу Србије. Лице ће бити предато на даље поступање тужилаштву због кривичног дела повреде угледа државе Србије", наводи се у саопштењу МУП-а.

image