Одликовање за представника Русије у УН: Захвалност због подршке око резолуције о Сребреници

Током боравка у Њујорку Вучић ће до 27. септембра имати билатералне сусрете са више од 40 светских лидера

Председник Србије Александар Вучић, који борави Њујорку, доделиће одликовање сталном представнику Русије при Уједињеним нацијама Василију Небензји.

У наредним данима, председник Србије ће одликовати све оне који су помогли нашој земљи када је у питању резолуција о Сребреници.

Компанија "Филип Морис" улаже нових 100 милиона евра у Србији

Иначе, Вучић се данас састао са генералним директором компаније "Филип Морис Интернешенал" Јацеком Олчаком у Њујорку.

Разговарали су о пословању те компаније у Србији, као и о новим инвестицијама, еколошкој иницијативи и иновацијама у индустрији.

"Прошле године смо обележили 20 година од приватизовања Дуванске индустрије Ниш, када је потписан и Меморандум о разумевању између ове компаније и Владе Србије. За нас су овакве стране инвестиције од пресудног значаја за развој економије и привреде и додатно учвршћују позицију наше земље као важног партнера у области иновација и модерних технологија", написао је Вучић на Инстаграм налогу будућностсрбијеав.

Председник Србије је навео да компанија "Филип Морис" планира нову инвестицију од 100 милиона евра.

"Захвалио сам на поверењу које показују улагањима у тренутку глобалне нестабилности. То је сигнал поверења и Србија то уме да цени и поштује", саопштио је Вучић.

Састанку је присуствовао и министар спољних послова Србије Марко Ђурић.

Након тога, председник Вучић састао се са председником Кипра Никосом Христодулидисом. 

Иначе, до сада се Вучић састао са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, председником Владе Белгије Александром де Кроом и председником Кеније Вилијамом Рутоом и говорио на другој пленарној сесији Самита о будућности, који се одржао у седишту Уједињених нација.

Током боравка у Њујорку, Вучић ће до 27. септембра имати билатералне сусрете са више од 40 светских лидера, а у уторак ће се обратити учесницима 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.