Србија и Балкан

Проглашен Дан жалости у Новом Пазару и Рашкој

Заставе у Новом Пазару и Рашкој биће спуштене на пола копља због погибије пет особа у судару цивилног и возила Војске Србије
Проглашен Дан жалости у Новом Пазару и Рашкој© Editorial RF

Град Нови Пазар прогласио је уторак, 24. септембар, за Дан жалости на територији града због погибије пет особа у судару возила Војске Србије (ВС) и путничког аутомобила. Дан жалости проглашен је и на територији општине Рашка.

Из локалних самоуправа Града Новог Пазара и Општине Рашке апеловали су на медије и угоститељске објекте да свој програм прилагоде овом тужном догађају.

Заставе ће бити спуштене на пола копља, а све планиране манифестације биће отказане или прилагођене Дану жалости.

Наведено је да је одлука о проглашењу Дана жалости донета како би се одала почаст преминулим и пружила подршка њиховим породицама у тешким тренуцима.

Саучешће породицама погинулих упутили су градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац и председник Општине Рашка Дарко Милићевић.

У судару борбеног возила Војске Србије и путничког аутомобила на путу између Краљева и Рашке у месту Бојанићи, у суботу је погинуло пет особа, а једна је повређена.

Страдали су возач путничког аутомобила Д. Л. (33), његова деца Л. Л. (10), Л. Л. (7) и М. Л. (1), као и путница Д.К. (27).

Супруга возача М.Л. (32) је повређена у судару али је на сопствени захтев, пуштена на кућно лечење.

Они су живели у Рашки, али ће у уторак бити сахрањени на православном гробљу Шестово, у Новом Пазару, граду у којем су рођени.

Због сумње да је извршио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, полиција у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Краљеву задржала возача М.В. (54) који је управљао возилом Војске Србије.

"Одређено му је задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Краљеву на даље поступање", навела је полиција.

image