Србија и Балкан

Лажна дојава о бомбама на Међународном аеродрому Сарајево

Ми смо босански муслимани. Уз допуштење Узвишеног Алаха, ваша смрт ће бити дуга и болна. Сећамо се шта се дешавало током босанског рата. Нисмо заборавили тугу коју сте унели у дом сваке породице, писало је у претећем мејлу
Лажна дојава о бомбама на Међународном аеродрому СарајевоGetty © Royalty-free

Након примљене анонимне дојаве о наводном постављању експлозивних направа на простору Међународног аеродрома Сарајево, надлежне службе су одмах предузеле све потребне мере у складу са важећим безбедносним протоколима.

Обављен је детаљан контрадиверзиони преглед аеродромских капацитета и утврђено је да се ради о лажној дојави, преноси "Аваз.ба".

У сарадњи са надлежним безбедносним агенцијама, обезбеђена је потпуна безбедност свих путника и запослених на аеродрому.

"Летови настављају да се одвијају по планираном реду летења, уз могућа мања кашњења због спровођења безбедносних мера. Молимо грађане за разумевање и захваљујемо на исказаном стрпљењу. Међународни аеродром Сарајево наставиће да прати ситуацију, те ћемо све даље информације благовремено објавити", наводи се у саопштењу Аеродрома у Сарајеву.

Подсетимо, на адресу више медија у БиХ стигао је данас претећи мејл да су на Аеродрому у Сарајеву постављене експлозивне направе.

Претећи мејл су добиле и бањалучке "Независне новине" и о томе је одмах обавештена сарајевска полиција.

Из полиције им је, како се наводи, речено да су упознати са садржајем мејла и да су послали екипе на терен.

"Ми смо босански муслимани. Уз допуштење Узвишеног Алаха, ваша смрт ће бити дуга и болна. Сећамо се шта се дешавало током босанског рата. Нисмо заборавили тугу коју сте унели у дом сваке породице", наводи се у претећем мејлу.

Истиче се да је већина "мислила да су избегли одговорност, али не данас".

"Данас ћеш умрети. Вођени смо осветом свима вама за смрт наше браће. Море ће се пролити крв. Не можете побећи од смрти. Алаху Акбар", наводи се у претећем мејлу, који је стигао са адресе bosnjaci@mail.bg.

image