Оружане снаге БиХ превозе гласачке листиће за локалне изборе

Из ЦИК-a напомињу да је затражено одобрење употребе камиона и комбија Министарства одбране за транспорт изборног материјала за локалне изборе, и то од складишта ЦИК-a у Источном Сарајеву до градова и општина у БиХ и враћање до складишта

Након што су пропала два тендера око превоза изборног материјала за Локалне изборе у БиХ, који ће се одржати 6. октобра, Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ је саопштила да ће изборни материјал превозити возила Оружаних снага БиХ.

Из ЦИК-a су саопштили да су добили одлуку министра одбране у Савету министара Зукана Хелеза о позајмици ресурса тог министарства за транспорт гласачких листића за предстојеће изборе.

"Од 29. септембра до 14. октобра биће реализована три доставна циклуса. Одлука ће бити реализована и детаљно уређена кроз закључивање уговора о позајмици", саопштено је из ЦИК-a.

Из ЦИК-a напомињу да је затражено одобрење употребе камиона и комбија Министарства одбране за транспорт изборног материјала за локалне изборе, и то од складишта ЦИК-a у Источном Сарајеву до градова и општина у БиХ и враћање до складишта.

У саопштењу се наводи да се транспорт одвија уз полицијску пратњу, уз присуство службеника ЦИК-a БиХ који је задужен за примопредају материјала.

Из ЦИК истичу да су се обратили Министарству одбране у Савету министара након што је поништена претходна одлука о избору најповољнијег понуђача у поступку јавне набавке.

"Имајући у виду одредбе Изборног закона БиХ, према којем су сви органи власти на свим нивоима и званичници у БиХ и дипломатско-конзуларним представништвима обавезни да помажу органима надлежним за спровођење избора, ЦИК се 5. септембра за подршку обратио Министарству одбране", прецизира се у саопштењу из ЦИК-a.