Србија и Балкан

Активиран жути метеоаларм: Стижу грмљавине и пљускови

Најнижа температура данас ће се кретати од 7 до 17, највиша од 23 до 28 степени Целзијуса
Активиран жути метеоаларм: Стижу грмљавине и пљускови© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Жути метеоаларм због кише и грмљавине на снази је у Банату и Срему, као и у западној Србији и Поморављу. Иако у Србији данас остаје топло време, очекује се нешто више облака, а локално може пасти и више од 10 милиметара кише у периоду од три сата. 

После подне и увече на северу и западу, а у току ноћи ка недељи и у недељу, и у осталим крајевима ново наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, уз пад температуре. Почетком следеће седмице свежије уз постепени престанак падавина у понедељак.

Најнижа температура данас ће се кретати од 7 до 17, највиша од 23 до 28 степени Целзијуса.

У Београду се очекује променљиво облачно време са сунчаним интервалима и топло. Увече је у појединим деловима града могући су краткотрајна киша или пљусак.

Ветар ће бити умерен, повремено и јак јужни и југоисточни. Најнижа температура од 13 до 17, највиша око 28 степени Целзијуса.

У Србији у средини пролазно наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Од четвртка до суботе претежно сунчано и топло.

Врх поплавног таласа на Дунаву код Бездана и Апатина, према прогнозама РХМЗ. очекује се 25. септембра, код Богојева 26. септембра, а код Новог Сада 27, односно 28. септембра.

image