Донета одлука о новом штрајку просветара: 2. октобра школе без наставе, вртићи неће примати децу

Поред одлуке о једнодневном штрајку 2. октобра, на коју су се четири репрезентативна просветна синдиката одлучила прошле недеље, одлучено је да тог дана неће бити ни пријема деце у предшколским установама

Репрезентативни просветни синдикати донели су одлуку да у среду 2. октобра ступе у једнодневни штрајк, а тог дана неће бити наставе у школама, нити пријема деце у предшколским установама.

Поред одлуке о једнодневном штрајку 2. октобра, на коју су се четири репрезентативна просветна синдиката одлучила прошле недеље пошто Влада није испунила њихове захтеве, одлучено је да тог дана неће бити ни пријема деце у предшколским установама, пише Нова.рс.

Одлуку су потписали представници сва четири репрезентативна синдиката: Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат образовања Србије, ГСПРС Независност и Синдикат радника у просвети Србије.

Подсетимо, просветни радници и ненаставно особље запослено у школама у Србији протестовали су прошлог понедељка, а како Влада није испунила њихове захтеве о повећању зарада, измени Кривичног законика и исплати новогодишње зараде, одлучили су се да понове штрајк, али сада уз радикалније мере – неће радити ни вртићи.