Петковић: Ко је овластио Стана да крши статусну неутралност и признаје тзв. Косово

"У чије име говори и због чега излази из свог мандата, када пет држава ЕУ не признаје једнострано проглашену независност Косова? Ако је Стано променио послодавца, нека то јасно каже!", поручио је Петковић на Иксу директор канцеларије за КиМ

Директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић реаговао је на објаву портпарола Европске уније Петера Стана, упитавши ко га је овластио да крши статусну неутралност ЕУ и да признаје такозвано Косово.

Петковић јавно је упитао "ко је овластио портпарола Европске уније да крши статусну неутралност ЕУ", након што је Петер Стано на друштвеним мрежама у последњој објави поставио и заставу тзв. Косова.

"У чије име говори и због чега излази из свог мандата, када пет држава ЕУ не признаје једнострано проглашену независност Косова? Ако је Стано променио послодавца, нека то јасно каже!", поручио је Петковић на Иксу.

Петер Стано је на Иксу навео да су догађаји у Бањској од пре годину дана "подсетник да су неопходни напори за нормализацију односа Србије и 'Косова'".

"Косово: годину дана након напада на Бањску, ЕУ понавља позив за брзо кривично гоњење одговорних и поново потврђује своју посвећеност правди и одговорности. То је подсетник да су потребни континуирани напори за одржавање безбедности и унапређења односа уз нормализацију између Косова и Србије", навео је Стано.