Србија и Балкан

Улицама Њујорка пролазе камиони који приказују терор Аљбина Куртија над Србима (ВИДЕО)

Снимак показује неке од тренутних актуелних криминалних дешавања на Косову и Метохији и злоупотребу власти на истој територији, објаснио је организатор Алекс Митровић

На централним улицама Њујорка од јутрос се могу приметити три камиона, на којим се приказује кратак снимак на којем се види како се премијер привремених приштинских институција Аљбина Куртија понаша према Србима у Аутономној покрајини Косово и Метохија, као и кроз шта Срби пролазе.

"Данас ће се три камиона кретати по Менхетну и кроз Тајмс сквер, са снимком који показује неке од тренутних актуелних криминалних дешавања на Косову и Метохији и злоупотребу власти на истој територији", најавио је Алекс Митровић, испред српске дијаспоре у Америци, која је нешто касније и организовала данашњу акцију.

Митровић је за српске медије рекао да је ово организовала српска дијаспора на америчком тлу заједно са појединим приватним предузетницима.

"Ово није ништа ново, ангажовали смо ове камионе, како бисмо подсетили људе који су дошли из целог света у Њујорк на седницу УН, само да им покажемо да нисмо одустали и да ћемо наставити да гурамо правду и истину", рекао је он.

Најавио је да ће три камиона читавог дана пролазити улицама Њујорка, недалеко од зграде Уједињених нација где се одржава 79. заседање Генералне Скупштине са јединим циљем – да се свим грађанима, али и страним званичницима који ове недеље бораве у том граду, укаже на тежак положај Срба на Косову.

image