Непоколебљивост Срба на барикадама не доводи се у питање

Упркос снегу који провејава и великој хладноћи, више стотина људи налази се на барикадама широм севера КиМ, јавља извештач РТ Балкан

Срби на барикадама широм севера Косова и Метохије, који од суботе траже пуштање на слободу Дејана Пантића, и вечерас дежурају на барикадама не одступајући од захтева.

Иако је Влада тзв. Косова саопштила да је постигнут договор са Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром да се уклоне блокаде са путева, вечерас је на барикади у Рудару било више стотина људи упркос снегу који провејава и великој хладноћи.

Иако се током дана чуло много гласина, пре свега из Приштине, да би барикаде требало да уклоне они који су их поставили и да би у супротном могла да уследи брза акција Кфора, непоколебљивост Срба да истрају у захтевима овде се не доводи у питање.

Поред блокиране магистрале горе логорске ватре, а неки време на барикадама прекраћују гледањем кошаркашке утакмице Црвене Звезде.

Патроле Кфора које су претходних дана биле стациониране на неколико стотина метара од барикада вечерас су виђене у близини места где људи протестују.