Србија и Балкан

Вучић са председником Ирана: Посебна тема- тешка ситуација српског народа на КиМ

"Посебна тема разговора била је тешка ситуација српског народа на Косову и Метохији, а уваженог саговорника сам детаљно упознао са свим изазовима на путу решавања бројних отворених и озбиљних питања у том погледу", поручио је Вучић.
Вучић са председником Ирана: Посебна тема- тешка ситуација српског народа на КиМ© Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са колегом из Ирана Масудом Пезешкијаном на маргинама заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

"Срдачан сусрет са председником Пезешкијаном и садржајан разговор о најважнијим аспектима сарадње између Србије и Ирана, као и о глобалним геополитичким приликама", написао је Вучић на налогу на Инстаграму.

Он је током овог разговора нагласио значај институције Уједињених нација у напорима да се интензивирају дијалог и дипломатске активности у циљу што бржег смиривања свих сукоба, чије последице су већ дубоке и далекосежне.

"Посебна тема разговора била је тешка ситуација српског народа на Косову и Метохији, а уваженог саговорника сам детаљно упознао са свим изазовима на путу решавања бројних отворених и озбиљних питања у том погледу", поручио је Вучић.

Председник Србије је навео да је још једном захвалио Ирану на доследној и непоколебљивој позицији у вези са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије и нагласио да наша земља цени такав став, који одолева бројним притисцима, али и говори о пријатељским односима наших народа.

"Искористио сам прилику да председника Пезешкијана позовем да посети Србију, како бисмо разговарали о потенцијалима за сарадњу у бројним областима и учврстили наше односе", додао је Вучић.

Председник Србије јуче се обратио Генералној скупштини Уједињених нација, где је поручио да ситуација у свету делује још теже и мрачније него пре годину дана. "Тензије су све веће, а изазови све сложенији", рекао је Вучић.

image