Србија и Балкан

Београдска аутобуска станица од недеље на Новом Београду (ВИДЕО)

На новој аутобуској станици налазе шалтер сала, комерцијални објекти, угоститељски и трговински објекти, дечји кутак, амбуланта и банкомат

Након више од пола века Београдска аутобуска станица (БАС) мења локацију и у недељу, 29. септембра почиње са радом на Новом Београду, у Блоку 42.

"Последње припреме су у току. Ноћ између 28. и 29. септембра престаје са радом Аутобуска станица у Железничкој 4 и Савском Тргу одласком последњег аутобуса за Љубљану у 10 до 1 после поноћи, а овде на Новом Београду истог тренутка почиње са радом и први полазак је за Нови Сад у 10 до 4 ујутру", рекао је за Танјуг директор маркетинга БАС-а Жељко Павићевић.

Он је навео да је нова аутобуска станица поред железничке станице Нови Београд, у непосредној близини мото-пута.

"Обезбедили смо велики паркинг са 186 места намењених путницима. Овде се налази и такси станица са простором за 25 возила, као и потпуно оспособљен анекс од 1.200 квадрата који ће у наредном периоду вршити функцију станичне зграде", рекао је Павићевић.

Укупан број перона је 65, од тога 12 долазних и 53 одлазна.

Одлазни перони су организовани тако да је 8 резервисано за приградске аутобусе, 22 за међуградске, 14 за међународне и 9 за ванлинијске, односно туристичке аутобусе.

До нове главне аутобуске станице, поред сопственог превоза, грађани ће моћи да стигну и трамвајем, аутобусом или БГ возом.

"У непосредној близини стају трамваји 7, 9,11 и 13, као и бројне аутобуске линије: 85, 89, 94, 95, 600, Е6, а до нове београдске аутобуске станице брзо ћете доћи и ако користите аутобусе градског превоза 60, 60Л, 67, 93 и ЕКО1", рекао је Павићевић.

Навео је да се на новој аутобуској станици налазе шалтер сала, комерцијални објекти, угоститељски и трговински објекти, дечји кутак, амбуланта и банкомат.

image