Србија и Балкан

Додик: Суд БиХ наставља са фарсом и политичким процесом

Пред Судом БиХ данас је одржано рочиште на суђење Додику и Лукићу због "непоштовања одлука Кристијана Шмита", а сведочио је генерални секретар Владе Српске и члан Управног одбора Службеног гласника Далибор Панић
Додик: Суд БиХ наставља са фарсом и политичким процесом© TANJUG/ FOTO SRNA/ Borislav Zdrinja/ bg

Председник Републике Српске Милорад Додик након одржаног рочишта њему и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу, поручио је да Суд БиХ наставља са фарсом и политичким процесом против њега и Лукића.

"То је фарса која се покушава претворити у нешто што би могло да изгледа озбиљно. Суд није ништа доказивао и није могао да докаже, него је блефирао", рекао је Додик након данашњег рочишта пред Судом БиХ.

Он је истакао да Суд није успео да достави обавезне доказе.

"Ништа од тога није урађено посебно. Све ово је глупост, губљење времена, фарса, бламажа читавог правосуђа", рекао је Додик.

Додик је поновио да Суд није успео ништа да докаже што је у вези са Дејтонским споразумом, Анексом 10 или тзв. бонским овлашћењима.

Пред Судом БиХ данас је одржано рочиште на суђење Додику и Лукићу због "непоштовања одлука Кристијана Шмита", а сведочио је генерални секретар Владе Српске и члан Управног одбора Службеног гласника Далибор Панић.

"Тужилаштво БиХ је за шест сведока поставило укупно 17 питања што довољно говори о томе да ово Тужилаштво није довољно дорасло задатку који су им поставили налогодавци који су им и дали задатак да поведу овај процес", рекао је Милош Лукић в.д. директора Службеног гласника Републике Српске након одржаног рочишта.

Судија Сена Узуновић одбила је захтев другооптуженог Лукића да сведочи Кристијан Шмит. Следећа рочишта заказана су за 9. 16. и 30. октобар.

image