Србија и Балкан

Лајчак: Са Вучићем детаљно о дијалогу и примени Охридског споразума

Председник Србије је претходно рекао да је приликом разговора са Лајчаком поново указао на рушење свега што је потписано и прихваћено Бриселским споразумом
Лајчак: Са Вучићем детаљно о дијалогу и примени Охридског споразума© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је са председником Србије Александром Вучићем, на маргинама Генералне скупштине УН (ГСУН) у Њујорку, детаљно разговарао о најновијим дешавањима у оквиру дијалога и примени Охридског споразума, у светлу Плана раста за Западни Балкан.

"Јутрос сам разговарао са председником Србије Александром Вучићем на маргинама ГСУН. Разговарали смо детаљно о ​​најновијим догађајима у дијалогу и потреби за поновним ангажовањем и имплементацијом Охрида, такође у светлу Плана раста ЕУ за регион", навео је Лајчак на Иксу.

Вучић је претходно новинарима рекао да је приликом разговора са Лајчаком поново указао на рушење свега што је потписано и прихваћено Бриселским споразумом.

Он је на Инстаграму додао да су АП Косово и Метохија и опстанак српског народа на својим огњиштима главна тема свих његових састанака у Њујорку, а да је са Лајчаком разговарао "не само о ситуацији на терену, са којом је он врло добро упознат, већ и томе шта ЕУ и међународна заједница не чине, а у обавези су, као и о томе шта Србија, у оквиру својих могућности, намерава да уради како би заштитила свој народ и њихово право на живот и слободу".

image