Србија и Балкан

Састанци у Њујорку: Вучић са Сијартом и на пријему шефа дипломатије УАЕ

Двојица званичника разговарала су о главним порукама 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, као и о регионалним приликама и заједничким плановима за још снажније економско повезивање
Састанци у Њујорку: Вучић са Сијартом и на пријему шефа дипломатије УАЕ© FOTO TANJUG/TANJUG VIDEO

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом.

Вучић је на свом налогу на Инстаграму навео да је са шефом дипломатије Мађарске, великим и доказаним пријатељем Србије, како је истакао, разговарао о главним порукама 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, као и о регионалним приликама и заједничким плановима за још снажније економско повезивање.

"И овај сусрет потврдио је братске односе између наших народа, док ће будући пројекти само додатно учврстити нераскидиво пријатељство Србије и Мађарске", написао је Вучић на Инстаграму.

Вучић присуствовао и на пријему који је приредио вицепремијер и министар спољних послова Уједињених Арапских Емирата шеик Абдул бин Зајед ал Нахјан и том приликом поновио значај који Србија придаје партнерству са УАЕ.

''Срдачан сусрет са пријатељем Србије, министром Абдулом бин Заједом ал Нахјаном, на пријему који УАЕ традиционално организује током Генералне скупштине УН. Поновио сам значај који Србија придаје партнерству са УАЕ, које се огледа у заједничкој визији будућности и вредностима које делимо'', написао је Вучић на Инстаграму.

Он је истакао да је пријем био одлична прилика за јачање дипломатских веза и представљање интереса Србије на међународној сцени кроз сусрете са бројним лидерима, дипломатама и доносиоцима одлука и размену мишљења о кључним темама од глобалног значаја.

"Уз захвалност домаћину на изузетном пријему, замолио сам га да пренесе моје срдачне поздраве шеику Мохамеду бион Заједу, пријатељу наше земље, који је својим личним ангажманом допринео снажном развоју Србије и искреној блискости између наших народа", навео је Вучић.

image