Камион са антисрпским порукама на улицама Њујорка

На друштвеним мрежама појавила се и информација да је "албанско-америчка заједница платила камион за приказивање антисрпских порука у Њујорку"

Мало пошто је на централним улицама Њујорка српска дијаспора организовала три камиона на којим се приказује кратак снимак Куртијевог терора над Србима, и Албанци су ископирали читаву акцију.

Уместо видео-порука о актуелним криминалним дешавањима на Косову и Метохији и злоупотреби приштинских власти, у режији албанске дијаспоре организоване су нешто другачије поруке: "Косово воли Америку", "Вучић једнако Милошевић", затим "Правда за браћу Битићи" са њиховим сликама и амблемом злочиначке ОВК.

Осим порука у којим Србију и председника Александра Вучића описују као "криминалну државу" која је починила низ "ратних злочина", приказана је и фотографија Вучића и Путина на којој пише "Вучић је Путинова играчка".

На друштвеним мрежама појавила се и информација да је "албанско-америчка заједница платила камион за приказивање антисрпских порука у Њујорку".

Све ово се дешавало недалеко од зграде Уједињених нација где се одржавало 79. заседање Генералне Скупштине, на којој је говорио и председник Србије Александар Вучић.

Данима у Њујорку бораве и поједини косовски званичници.

Међу њима је председница тзв. Косова Вјоса Османи, министарка спољних послова Доника Гервала и премијер Аљбин Курти.